Válasz az üzemeltetéstől: szelektív gyűjtés az egyetemen

Többször hallottunk történeteket a nem megfelelő szelektív hulladék kezeléséről kampuszunkon. Egy saját negatív példánk után pedig felvettük a kapcsolatot az egyetemi üzemeltetéssel, akitől választ is kaptunk.

Levelünk oka

Az Egyetemi Zöld Kör (EZK) által kihelyezett szelektív hulladékgyűjtők túlzás nélkül egész kampuszunkon megtalálhatók. Ezáltal a papír és a műanyag hulladékokat külön gyűjtve, külön elszállítva forgathatjuk vissza az iparba. Sajnos az utóbbi időben több helyről hallottunk negatív tapasztalatokat a hulladékok összeöntésével kapcsolatban. Ez elsősorban azért probléma, mert az összeöntést követően már nincs különválogató művelet, így a szelektív gyűjtés is feleslegessé válik.

Egyik körtagunk, illetve konzulense a D épületben lett szemtanúja, amint a takarító személyzet egyik tagja a kihelyezett szelektív gyűjtők tartalmát közös zsákba öntötte szállítás céljából.

Miután rákérdeztek az összeöntés okára, azt a választ kapták, hogy központi utasításra kell összeönteniük a szelektív hulladékot, mivel drága lenne külön zsákokat használni.

Ezen példa után felvettük a kapcsolatot az üzemeltetéssel, ahol írtunk a negatív tapasztalatainkról, és megkérdeztük álláspontjukat.

A válasz

Az üzemeltetés készséges és gyors válaszában először megköszönte az észrevételünk megírását, majd tájékoztatott minket arról, hogy felvette a kapcsolatot a takarítási szolgálatot végző külsős céggel.

Arra kérték a takarító céget, hogy vizsgálják ki az esetet, és haladéktalanul szüntessék meg a leírt gyakorlatot.

Ezen felül az üzemeltetők az érintett területen dolgozó takarító munkatársakat szóbeli figyelmeztetésben részísítették, felhívták figyelmüket a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, és utasították őket a helyes hulladékkezelési gyakorlat betartására.

A válaszban ezután elnézést kértek a kellemetlenségért, és megkértek minket, hogy amennyiben a jövőben is bármilyen takarítással összefüggő észrevételünk lenne, azt küldjük meg részükre.

Bejelentés

Ha bármilyen hasonló, nem megfelelő gyakorlatot tapasztaltok a kampusz területén, kérjük írjátok meg nekünk, hogy jelenthessük az illetékesek felé.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s